Preskoči na glavno vsebino

Novice & aktualno

Zaključna mednarodna konferenca projekta FIRST: “Nasilje v družini in nasilje zaradi spola: v sodelovanju za življenje brez nasilja”

Objavljeno: 13. december 2017

Od 29. novembra do 1. decembra 2017 je v Zagrebu, v okviru projekta FIRST potekala zaključna konferenca z mednarodno udeležbo, z naslovom »Nasilje v družini in nasilje zaradi spola: v sodelovanju za življenje brez nasilja”. Na konferenci so sodelovali različni strokovnjaki, predavatelji, trenerji in predstavniki projektnih partnerjev.

Konference so se udeležili posamezniki, strokovnjaki, predstavniki vladnih in nevladnih organizacij, iz različnih področij iz petih držav (Slovenije, Hrvaške, Bolgarije, Velike Britanije in Bosne in Hercegovine). Udeleženci konference so skupaj s predavatelji in gosti, v obliki predavanj, delavnic in skupinske diskusije razmišljali o problematiki nasilja v družini in nasilja zaradi spola ter možnostih in idejah za spremembe na področju zagotavljanja zaščite in podpore žrtvam nasilja ter možnostih izboljšanja zakonodaje in postopkov za zaščito žrtev nasilja.

Tridnevna konferenca je ponudila možnost navezovanja, povezovanja in nadaljnjega sodelovanja vseh sodelujočih držav, partnerjev projekta, organizacij, ki so vstopile v mrežo točk pomoči žrtvam nasilja ter priložnost za ozaveščanje širše strokovne in laične javnosti o problematiki nasilja v družini in nasilja zaradi spola v družbi.

Več o konferenci, prispevkih in gradivu z konference je na voljo na povezavi: http://www.firstaction.eu/2017/12/06/uspesno-smo-izvedli-first-mednarodno-konferenco/?lang=sl

Skupnost CSD Slovenije za projekt FIRST

LOGOTIPI IN POVEZAVE:

Več informacij o projektu FIRST je dostopnih na spletni strani projekta FIRST: www.firstaction.eu in Facebook strani projekta FIRST: https://www.facebook.com/firstnetworkproject/.

Na vrh